Известие

Collapse
No announcement yet.

Сегменти що е то и колко струва?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Сегменти що е то и колко струва?

Колегата новачев май направи правилна диагности че сегментите ми заминават днеска за пореден път ми намерих 4 грешки на ламбасондата в следсвие на димилката. Звъннах аз днеска да се посъветвам колко струват и какво е това и ми изскочиха с отговер - ГУМИЧКИ Е аз ли нещо не съм в час или гумички и сегменти са две коренно различни работи. Оня прът долу до картера не е въпроснят сегмент който отговаря за омасляване и те той да прави магарията ? Опитвам се да ги вдяна нещата четох тука из форумите и май определено не са гумички. Ако някой ми проясни и даде ориентировачни цени с труда ще съм благодарен
    145 1.4 TS 99' EX
    145 1.6 TS 99'

Сегментите са пръстени разположени в канали на буталото при този мотор 3 на брой на всяко от 4-те бутала пурвите два сегмента са компресионни т.е. те осигуряват уплътнението на горивната камера от картерното пространство. третия сегмент е маслообиращ той сибира маслото от цилиндъра по самия сегмент има канал посредата и има разположени отвори а на самото бутало също има отвори които са свързват каналите на масления сегмент с картерното пространство. когато се движи буталото нагоре надолу маслото се събира в каналчетата и се стича в каттера и всичко е наред.
    Проблема идва когато сегментите не работят.
    ако колата е прегрявана отворите през които трябва да се оттича маслото се коксуват запушват и сегментите спират да си вършат работата.
    Може коксуването да се получи между сдегмента и канала на буталото тогава сегмента спира да се движи(пружинира) така той не може да следва прравилно повърхността на цилиндъра и пак гори масло.
    Може и простод а са се износили сегментите или да е комбинация от тези работи.
    Гумичките са уплутнители те уплутняват по стеблото на клапана служат да предотвратят преминаването на масло отпространството на главата (където са разположени разпределителните валове ) в смукателния или изпускателния колектор. Ако колата е прегрявана гумичките също заминават но високия разход на масло и много дим не може да се дължат на износване на гумички. Има двигатели които нямат такива гумички и си работят нормално.
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

Comment

мерси за отговара
      145 1.4 TS 99' EX
      145 1.6 TS 99'

Comment

Re: Сегменти що е то и колко струва?

Първоначално публикувано от DeViL145
        Ако някой ми проясни и даде ориентировачни цени с труда ще съм благодарен
        Около 800лв излиза труда на осн. ремонт
        sigpic
        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Много бре градски ако не сваля двигател а сменя сегменти трябва труда да е около 300.
          156 1,8 ТS 99
          Nissan Murano 2005

Comment

колегата code почти вярно ти каза колко е ремонта - 900 лв
            alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

Първоначално публикувано от Novachev
              Много бре градски ако не сваля двигател а сменя сегменти трябва труда да е около 300.
              Да бе ама покрай сегментите ще излиензат още 100 неща,повярвай ми
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

На мене покрай шлайфането на вала и смяна на лагери се наложи да сменя сегменти - 78 лв , шлайфане на клапани - вкъщи , съединител -220 лв ( после го смених пак ) , гарнитури естествено - комплект 80лв , гарнитури на клапаните 16 лв ( като това да ги набиваш на мястото им си е голяма играчка ) , шлайфане на глави и вал 140 лв (доколкото си спомням) , биелни и основни лагери ремонтен комплект - ( тука вече не си спомням май към 70 лв), масло и филтър - към 50-60 лв , ремъци , ролки и куп дреболии дето не си спомням........ Не пиша цена за работа щото си я правих с баща ми на 10 етаж на балкона . Но си спомням че само за демонтаж и монтаж на двигателя ми искаха 300 лв. Изкривих се докато нагодя двигателя обратно на мястото си !!!!
                Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

много чудно с какво масло караш
                  за мойта отидеха към 150 лв
                  alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

еми колеги аз съм сменил всичките ролки, маслото е ясно че ще се сменя както и цилиндърчето на съединителя диска май има още хляб в него ама немога да преценя със сигурност, но при всички положения под 600лв няма да се размина, оф направо ме заболя главата
                    145 1.4 TS 99' EX
                    145 1.6 TS 99'

Comment

Първоначално публикувано от Sergey_gigov
                      Tutella
                      Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Първоначално публикувано от DeViL145
                        еми колеги аз съм сменил всичките ролки, маслото е ясно че ще се сменя както и цилиндърчето на съединителя диска май има още хляб в него ама немога да преценя със сигурност, но при всички положения под 600лв няма да се размина, оф направо ме заболя главата
                        небой се филма е бая дълаг не бива в началото да те боли главата

Comment

Първоначално публикувано от Orm
                          Първоначално публикувано от Sergey_gigov
                          Tutella
                          правиш груба грешка - нали занеш за алфата - задължително селения
                          20К или рацинг - сам си избираш

Comment

[quote=Sergey_gigov]
                            Първоначално публикувано от Orm
                            Първоначално публикувано от "Sergey_gigov":1kh4eakw
                            Tutella
                            правиш груба грешка - нали занеш за алфата - задължително селения
                            20К или рацинг - сам си избираш[/quote:1kh4eakw]

Ами те от итал сервиз ме убедиха че е е3дно и също селенията и тутелата

Comment

да не ти казаха че тутела се прави в един и същ завод със селения и че тутела е за износ за америка ?

Comment

Working...
                              X